loading...

Aeroglobus Repülő SE.


 

      

 

loading...

 

 

       A repülés az emberiség ősi álma, tartja a mondás. A Görög legenda szerint Ikarosz viaszból készített szárnyakból repült az ég felé, amikor azonban túl közel repült a naphoz, megolvadt a viasz és Ikarosz lezuhant a mélybe.

    Leonardo da Vinci szintén megszállottja volt a repülésnek. Számos rajzot hagyott hátra repülő masinák terveivel. De még 400 évet várni kellett, amíg az ember ősi vágya végre teljesülhetett, és felemelkedhetett a levegőbe.

    Az első repülési kísérletek gyakran tragédiával végződtek, a vállalkozó kedvű pilóták némelyike házi készítésű szárnyakat kötött a karjára, és elszántan csapdosva vele próbált meg felszállni. Ezek a kísérletek mind kudarccal végződtek, mert a kísérletezők nem ismerték fel, hogy a madár szárnyának az alakja és a mozgása egyaránt fontos ahhoz, hogy repülni tudjon. Ezt az észrevételt először egy svájci matematikus és orvos Daniel Bernoulli /Bernoulli törvény/ tette meg, megtéve az első igazi nagy lépést ahhoz, hogy az ember álma valóra válhasson.

    1903. december 17.-én, Kitty Hawkban /Észak-Karolinában/ a Wright testvérek -akik kerékpárszerelők voltak, és a repülés a hobbyjuk volt- 12 másodperc alatt 36 métert repülve először szálltak fel a levegőnél nehezebb motoros repülőgéppel, valóra váltva az ember álmát, és megismerve a repülés csodálatos élményét.

    Ezt az élményt szeretnénk minden idelátogatóval megosztani, remélve hogy kedvet kapnak a repüléshez, és ki is próbálják ezt az élményt motoros sárkányrepülővel.

A repülőklub 1988-ban alakult és 2 db sárkányrepülővel rendelkezünk. A felszállópályánk 500 m hosszú és 35 m széles. Nemcsak ultrakönnyű repülőgépek, hanem motoros kisrepülőgépek fogadására kiválóan alkalmas.

A megalakulásunk óta több séta repülni vágyó megfordult már nálunk. Nemcsak sétarepüléssel, hanem repülésoktatással is foglalkozunk. Maga a légi jármű kisseb felderítő, kereső feladatokra is jól alkalmazható.

A repülőtéren folyik repülő-modellező tevékenység is. Ezzel kapcsolatban a +36209437153-as telefonszámon lehet érdeklődni. A repülőtérre érvényes modellezési szabályzat elkészülte után a dokumentumok menüpont alatt letölthető lesz.

Szívesen látunk minden kedves vendéget, valamint légi járművel érkező kollégát illetve repülőmodellezőt a területünkön.

Alább a ferihegyi repülőtéren hallható rádiózást lehet meghallgatni /forrás: pilotshop.hu/:

LIVE ATC kizárólag oktatási céllal/LIVE ATC only for educational purposes!
TESZT ÜZEM / TRIAL PERIOD

Budapest Approach 122.975 Ferihegy ATIS 132.375
If you cannot see the player, you must have a JavaScript enabled browser as well as the latest flash player installed.
If you cannot see the player, you must have a JavaScript enabled browser as well as the latest flash player installed.
 

  

 Kapcsoltfelvétel velünk telefonon:        Szabó Kálmán /elnök/:        +06-20-439-0140

Sétarepülésről infók:                               Magyar Attila:         +36-20-943-7153 ;

ifj Magyar Attila:        +36-70-633-2435

Fax /Faxposta/:                                                                                           +36-70-901-0291

 

E-mailben:

 

HírekIdőjárásFotóalbumSétarepülésOktatásDokumentumokLinkekLetöltésekAjándék